Februari 2008

3e jaargang, Editie 8  

1.
Terugblik

2.
Vooruitblik

3.
Het eerstvolgende uitje

 

In deze nieuwsbrief blikken we terug, maar kijken we ook vooruit. Zo hebben we het over het aantal bezoekers van de website in 2007, de gelanceerde website Design your stoma maar ook het eerstvolgende uitje en een nieuw tv avontuur. Veel leesplezier!

 

 

 

1.

 

Terugblik

Het is altijd weer leuk om terug te kijken, zeker als er veel positiefs is gebeurd. Hoewel 2007 een moeilijk jaar was doordat Eliene een aantal weken in het ziekenhuis lag en het erg kritiek is geweest waardoor we een tijd op bepaalde terreinen stil hebben gestaan, zijn er toch ook veel leuke dingen te vertellen.

Zo hadden we in 2007 144.670 unieke bezoekers van website en forum, gemiddeld tussen de 500 en 600 bezoekers per dag, 16.000 bezoekers per maand. En die aantallen stijgen nog iedere week. De records waren dit jaar: 131 mensen tegelijk online op het forum (6 augustus) en 1693 unieke bezoekers op Stomaatje op de dag dat we op SBS6 kwamen. Want ja, 2007 was het jaar waarin we ons eerste tv-avontuur beleefden in Hart van Nederland. Ook zijn we dat jaar op de lokale radio geweest en hebben in allerlei bladen en kranten gestaan, van het AD tot aan de consumentenbond. En Eliene mocht voor het eerst spreken op een (stoma- en incontinentie) congres, wat haar erg goed is bevallen en smaakt naar meer! Ook is ze begonnen met een vaste column in het Medireva magazine.

Er gebeurde nog meer in 2007. Zo hebben we met hulp van Jan Pardaan een eigen postbus kunnen openen. Ook hebben we voor het eerst collecte gelopen voor Handicap.nl (ook wel de ANGO) waarbij er een deel naar Stomaatje ging. Dit beviel zo goed dat we dat jaarlijks willen gaan doen. Het forum kreeg vele nieuwe mods (aanvullingen), de laatste aanwinst is dat je je Hyves adres in je profiel in kunt vullen. Ook kreeg het forum een portal (voorpagina) en groeiden we van 200 naar ruim 450 forumleden. Het forum groeide zo hard dat er in 2007 verschillende mensen ons team zijn komen versterken, zogeheten "moderators", en dat team groeit nog steeds! Elk jaar organiseren we ongeveer 3 uitjes voor onze forumleden. Het afgelopen jaar was het eerste zwembaduitje een feit, en is zo enthousiast ontvangen dat we het dit jaar wederom gaan organiseren (verder in deze nieuwsbrief daarover meer). De website is aangevuld met vele nieuwe onderwerpen en persoonlijke verhalen en blijft groeien. Ook is deze het afgelopen jaar uitgebreid met een webshop. Door de hoge bezoekersaantallen hebben we wel over moeten stappen naar een andere professionele provider. En tenslotte hebben we deze nieuwsbrief en de steunpagina ook een nieuw fris uiterlijk gegeven.

Hoewel het net in het nieuwe jaar gelanceerd is, en dit nieuwtje dus eigenlijk bij de terugblik van volgend jaar behoort, willen we jullie dit niet onthouden omdat we er erg trots op zijn. We hebben in januari Design your stoma gelanceerd. Een website waarbij je stomahoesjes en banden kunt bestellen. We hebben ervoor gezorgd dat DaniŽlle met behulp van Stomaatje, haar idee uit kon werken. We willen op deze manier initiatieven ondersteunen die het hebben van een stoma leuker maken. 

2.

 

Vooruitblik

Leuk is het ook om vooruit te blikken. Waar zijn we achter de schermen allemaal mee bezig? En wat zijn  onze doelen die we in 2008 hopen te behalen?

Dit jaar wordt het eerste jaar dat we naast het betalen van de vaste lasten zoals de internet provider, domeinnamen, de kosten van de zakelijke rekening, kamer van koophandel etc., geld overhouden om dingen die we al een tijd graag zouden willen, te kunnen realiseren. Dit is allemaal mogelijk door mensen die een gift of donatie hebben overgemaakt. De inkomsten voor de vaste lasten komen vanaf dit jaar grotendeels van de sponsors. Dus alles wat mensen ons schenken, kunnen we gebruiken om ideeŽn die we al een tijd van plan waren, te realiseren. En juist dat is zo belangrijk, want wil je blijven bestaan en zelfs groeien, dan is verandering en vernieuwing nodig. Daarom willen we hierbij alle mensen bedanken die iets aan ons hebben overgemaakt of dat nog van plan zijn. Een donatie, hoe klein ook, betekent dat iemand blij is met Stomaatje en ons een warm hart toedraagt. En dat is natuurlijk een hele eer, dat blijven we bij elke euro weer vinden. Helaas komen we nog niet in aanmerking voor subsidies, dat is een wat langere weg omdat de Stomavereniging al bestaat. Maar wie weet in de toekomst, dat we wel serieus genoeg worden genomen om in aanmerking te komen voor een subsidie? Daar gaan we voor!

Maar nu is het natuurlijk voor jullie wel heel leuk te weten wat er
met het geld gebeurd. Dat zouden wij tenminste, als we ergens een donatie of gift hebben gedaan, wel interessant vinden.

1 doel hebben we al gerealiseerd, Design your stoma. Dankzij de gift van Chris kunnen we het komende jaar nieuwe flyers, maar ook folders gaan realiseren. De flyers die we hebben zijn verouderd en ook bijna op. Omdat folders drukken nogal duur is, hebben we dit nog niet eerder gedaan. En nu krijgen we dus die kans. Dus Chris bedankt! Ook hopen we in 2008 eindelijk de Stomaatje.com (Engels) en misschien ook wel de Stomaatje.de (Duits) online te krijgen. Achter de schermen zijn er mensen hard bezig met vertalen en weer anderen met de website te maken. Al hopen we nog meer mensen te vinden die ons bij het vertalen willen helpen. Interesse? Mail!! Ook willen we de website geschikt maken voor 1024 schermresolutie (hij is nu 800x600). Doordat de website dan breder wordt, komt er bovenaan een rubriek bij en worden sommige onderwerpen anders ingedeeld. Ook komen er een aantal nieuwe paginaís (en dus nieuwe onderwerpen) bij. Die natuurlijk ook gevuld zullen gaan worden door Eliene. We zijn dus ook druk bezig informatie te verzamelen. Natuurlijk willen we veel nieuwe mods installeren op het forum, er staan er al een aantal in de wachtrij. We willen naast het zwemuitje nog meer uitjes organiseren dit jaar, en zijn al druk bezig met brainstormen en info zoeken.

Daarnaast hoopt Eliene dit jaar haar boek af te kunnen schrijven en te publiceren zodat een deel van de opbrengst ten goede komt aan Stomaatje. Eliene gaat in samenwerking met de MEE gastlessen geven op scholen over het hebben van een stoma. Ook komt er weer een nieuw tv-avontuur: we komen op BNN in het programma "Je zal het maar hebben"! De opnames zijn afgelopen zaterdag geweest (kijk hier voor het verslag met foto's). Waarschijnlijk wordt het tijdens de tweede aflevering op 13 april uitgezonden. Op mediagebied krijgen we steeds meer de smaak te pakken... Zo komen we in het AD, het Combicare nieuws, Dansactief van Dansac, Medireva magazine, een aantal regionale bladen en komt er een artikel op Ze.nl. Houd daarom goed het forum en deze pagina op de website in de gaten!

Natuurlijk hebben we nog meer doelen voor in de toekomst waarvoor het dit jaar te snel is, maar waar we achter de schermen al wel mee bezig zijn. Wat te denken van bijvoorbeeld met een stand op de Balance beurs staan in 2010? Een weekendje weg organiseren? De site bundelen in een boek? En ook de ervaringsverhalen bundelen? Studiemateriaal ontwikkelen? Onder de vleugels van Stichting Stomaatje een website&forum opzetten voor naasten van iemand met een ziekte? (domeinnaam is al aangevraagd!) En met het forum overgaan naar de nieuwe versie phpbb3 Olympus, wat betekent een heel nieuw forum met andere lay-out en meer mogelijkheden?

En natuurlijk hopen we de groep mensen die ons helpen uit te breiden. Want groter worden betekend ook meer werk!

Zo, nu hebben jullie een kleine kijk achter de schermen gekregen. Ja klein, want er zijn nog veel meer dingen waar we mee bezig zijn, maar die we jullie nog niet kunnen vertellen. We hebben nog veel ideeŽn en doen ons best ze allemaal voor te bereiden. En mede door jullie giften en donaties wordt dat mogelijk, dus bedankt daarvoor!

 

3.

 

Het eerstvolgende uitje

Vorig jaar hadden we voor het eerst een combi uitje georganiseerd: eerst zwemmen in een door Stomaatje afgehuurd zwembad en daarna in een knus restaurantje wat eten & drinken. Houden mensen niet van zwemmen of is dat nog net een stapje te ver, dan konden ze alleen naar het tweede gedeelte komen. Andersom kan natuurlijk ook. Het is iedereen zo goed bevallen dat we hebben besloten er een jaarlijks iets van te maken. En dat uitje komt er alweer snel aan!!

Zondagmiddag 2 maart 2008 is de gezellige dag.

Net als afgelopen jaar gaan we zwemmen in zwembad De Kwakel in Utrecht (
linkje
). We hebben het wedstrijdbad inclusief instructeur afgehuurd, wat gescheiden is van de andere baden en dus veel privacy.

 Het bad is afgehuurd van half 1 tot half 2. Om 12 uur spreken we af bij de ingang van het zwembad, zodat we genoeg tijd hebben om ons om te kleden. Let er dus op dat je er 12 uur bent want dan gaan we naar binnen!

 

Het enige wat we van jullie vragen is een kleine bijdrage in de kosten. Vorig jaar deden we dat contant, dit jaar vragen we jullie om een kleine gift over te maken. Aan jullie te bepalen welk bedrag je over wilt maken.

Na het zwemuurtje gaan we ergens wat eten en drinken. We hebben een gezellig restaurant op 8 minuutjes rijden van het zwembad uitgekozen (we rijden er met zijn allen heen). Er is een aparte hoek voor ons gereserveerd. Het restaurant ligt in een bosrijke omgeving, restaurant De Beerenkuil. Er is voor ieder wat wils, en de prijzen zijn ook leuk. De kosten van het restaurant zijn overigens wel voor eigen rekening.


Voor de mensen die niet gaan zwemmen spreken we half 3 af in het restaurant. Zo hebben de mensen die gaan zwemmen tijd genoeg om hun stoma te verzorgen en erheen te rijden. We hopen dat jij ook komt!! Een impressie van vorig jaar vind je hier. Geef je op in het meetingtopic. Als je iemand, of meerdere mensen, mee wilt nemen dan kan dat. Geef dat dan ook even aan in dat topic!

 

 

 

Dit was de achtste nieuwsbrief speciaal voor onze forumleden. We horen het graag als jullie tips hebben voor de website, het forum of iets anders met betrekking tot Stichting Stomaatje. Wil je ons ergens mee helpen? Moet er iets anders? Mis je wat? Alle respons is welkom! Mail dan naar info@stomaatje.nl

kijk hier als je de vorige nieuwsbrieven wilt lezen.

Copyright © Stomaatje